Les nostres publicacions

La Família Troguet Ribes, ha fet l’esforç durant més de 40 anys de portar a terme la interpretació de les receptes culinàries més tradicionals i populars andorranes a la restauració i a totes aquelles persones que ansioses per conèixer una cuina autòctona, han degustat les seves menges. Per tot això han publicat vàries obres de cabdal importància per al coneixement de la gastronomia andorrana.

llibre2

El llibre «Cuina Casolana d’Andorra» mostra al lector la globalitat d’un conjunt de receptes pròpies de la part nord d’Andorra, algunes de les quals daten de l’any 1700.

El «Costumari i receptari de la gastronomia andorrana» és el llibre més extens dels elaborats fins ara sobre qüestions gastronòmiques i de tradició culinària al Principat; es divideix en dures parts ben diferenciades, tot i que indispensables per entendre amb integritat la cuina i els costums culinaris del nostre país.

La «Nostra Cuina» en síntesis, és una eina de treball, un recordatori de consultes culinàries populars i també professionals que durant més de 40 anys d’experiència en els fogons s’han anat reinterpretant per una gran cuinera.

llibre1

Per mitjà d’aquestes obres, la família Troguet Ribes Pal, el restaurant Borda Raubert i Cal Serni volen fer arribar l’esperit de la restauració pròpia del Pirineu a totes aquelles persones que vulguin assaborir un plat característic del país, i també volen satisfer la curiositat dels qui ens visiten amb la gastronomia més típica d’aquestes contrades.

Les dificultats de comunicació provocades per la configuració geogràfica del Pirineu, durant molts segles, han fet que la nostra cuina hagi estat senzilla, i en certa manera, limitada; malgrat això, disposem de plats originals i exquisits, dignes d’un reconeixement internacional, elaborats amb productes típics de les àrees Pirinenques, que poden agradar o no però cal tenir molt en compte.

La crítica a les publicacions gastronòmiques esmentades ha estat altament positiva, ja que s’ha reconegut que han preservat i han donat a conèixer arreu l’ampli ventall que ofereix la cuina típica andorrana.

El Restaurant Borda Raubert és un dels pocs llocs a Andorra on la cuina tradicional i típica encara és viva. Diaris, setmanaris i revistes se n’han fet ressó i han elogiat en les seves crítiques la nostra taula de sempre, els 44 anys d’experiència, que oferim a qui ens visita, la possibilitat de degustar tot un ventall de productes gastronòmics, reservats abans a les cuines particulars de les cases pairals.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s