Bunyols de vent

bunyols-de-ventIngredients:
Un got gran d’aigua, un pessic de sal, una cullerada rasa de sucre, 100g de mantega, 100g de farina tamisada, quatre ous, llevat.
Preparació:
Poseu en un bol fondo l’aigua, la sal, el sucre, i la mantega i ho remeneu bé. Poseu una paella fonda al foc i, quan bull i s’ha desfet la mantega, es treu del foc i s’hi tira farina, tota d’un cop; es remena bastant fort per tal d’obtenir una salsa espessa i compacta. Es torna la paella al foc i amb l’espàtula de fusta es van donant voltes a la pasta tot gratant el fons de la paella. Es fa coure la pasta fins que es desprèn del fons; llavors es treu del foc i s’hi va incorporant, mentre la pasta és encara calenta, quatre ous, un per un mentre es va treballant la pasta, quan un ou es és absorbit per la pasta se n’hi posa un altre. La pasta, quan està feta; ha de quedar tova, però no líquida, ha de formar un bloc. Per fer els bunyols es posa una paella al foc amb oli i quan és ben calent es fregeixen boletes de pasta. Si la pasta ha quedat bé, els bunyols donant la volta ells mateixos. Després si voleu, els podeu passar per sucre. També, si voleu els podeu farcir de crema, xocolata trufada o confitura.
Anuncios