Canelons a l’Andorrana

canelons3.jpg

Ingredients:
200g de carn magra de porc, 300g de pit de gallina, un fetge de gallina, un cervell de corder, 100g de formatge ratllat, una ceba, alls, oli, sal, una col valenciana i ½ de beixamel.

Preparació:
Poseu una olla al foc amb aigua i una mica de sal; quan bulli hi poseu les fulles de col, després de treure’n el nervi principal. Un cop escaldades, les poseu damunt un drap perquè es refredin i s’eixuguin. Fregiu amb una mica d’oli la ceba trinxada, afegiu-hi tota la carn picada i deixeu-hi sofregir bé. Poseu-hi una mica de sal i quan sigui ben fregit, sempre a foc lent, ajunteu-hi el cervell que ja haureu escaldat i un pessic de nou moscada. Remeneu-ho tres o quatre cops i afegiu-hi una mica de llet. Quan ho retireu del foc, poseu-hi un xic de farina i remeneu-ho per tal que la pasta quedi ben lligada i absorbeixi l’oli que pugui deixar la carn. Llavors ompliu una fulla de col de carn i l’enrotlleu en forma de caneló. Poseu-los l’un vora l’altre en una plata amb una mica de mantega al fons, cobriu-ho tot amb la salsa beixamel – que prèviament haureu preparat-, poseu-hi una mica de formatge ratllat pel damunt i poseu-ho al forn. Quan el formatge s’hagi gratinat , ja els podeu servir.

Reflexió:
Una altra manera de fer la pasta per als canelons a l’andorrana és en una paella gran, com si fos truita, o sigui amb ous batuts; es fan unes fulles molt fines de truita, que es tallen segons com es vulgui embolicar la carn.