Ingredients:
Entre 1 1/2kg i 2kg de cargols bullits, dues llesques de pernil gras, 300g de botifarra crua, una ceba, tres alls, un bitxo, un manat d’herbes de: timó, llorer i menta -fresca, si és possible-, un tomàquet, una copa de conyac, un parell de llosades de caldo, farina, sal i pebre.
Preparació:
En una cassola sofregiu la ceba tallada a trossets; un cop rossa hi afegiu el pernil talladet a trossets, la botifarra a rodanxes fines -perquè es desfaci el manat d’herbes. Quan estigui tot sofregit hi afegiu el tomàquet trinxat, el conyac i el caldo. Poseu-hi els cargols escorreguts, i espolseu-los amb un parell o tres de cullerades de farina, la sal i el pebre. Ho deixeu coure lentament i quan vegeu que quasi està llest hi afegiu una picada d’alls, el bitxo i una mica de julivert trinxat. Si veieu que la salsa us ha quedat massa clara hi afegiu una mica més de farina, i al contrari, si us queda massa espesa hi poseu una mica més de brou. Rectifiqueu-ho si cal de sal. Mentre prepareu aquest plat, teniu en compte que els cargols s’han de remenar molt sovint dins de la cassola o bé sacsegeu la cassola de tan en tant.