Civet de llebre

civetIngredients:
Una llebre, el fetge de la llebre, 1/4l d’oli, dues cullerades de greix dolç, 1l de vi negre, sal, pebre, un cap i tres grans d’all, una ceba, una carrota, tres fulles de llorer, un ramellet de timó, una branqueta de canyella, un tros de cansalada, 50g de xocolata negra, 20g d’ametlles, el caldo o aigua que es necessiti per cobrir el cuinat.

Preparació:
Per al marinat: talleu la llebre a trossos, salpebreu-la i poseu-la a marinar tota la nit amb el vi, el cap d’alls tallada pel mig, la carrota tallada a rodanxes, la ceba tallada menudeta, el timó, el llorer, i la canyella. L’endemà, escorreu els trossos de llebre del marinat i els fregiu en una paella amb el greix dolç i l’oli. Preneu la carrota del marinat i juntament amb la ceba la fregiu a la mateixa paella en què heu fregit la carn. Poseu el suc del marinat en una cassola; afegiu-hi els talls de llebre que heu fregit i un cop fregides les verdures del marinat les afegiu a la cassola, i a la mateixa paella hi fregiu el fetge i el reserveu. Fregiu la cansalada tallada a tires i ho poseu a la cassola on hi ha la llebre. Poseu aquesta cassola a foc baix, cobriu-ho amb el caldo i l’oli que ha quedat de fregir i deixeu que es cogui lentament. Al cap d’una hora, aproximadament, hi afegiu una picada del fetge, tres grams d’all, les ametlles i la xocolata ratllada. Ho remeneu bé, tapeu i deixeu-ho coure.

Anuncios