Crema d’Ortigues

crema d'ortigues.jpg

Ingredients:
½ kg de patates, ¼ kg de summitats d’ortigues tendres, dos rovells d’ou, ¼ l de llet, sal, una ceba, pebre, 200g de formatge cremós, 20g de mantega.

Preparació:
Peleu i trossegeu les patates i poseu-les a bullir durant uns quinze minuts en una cassola amb aigua i sal. Traieu les patates i reserveu-ne el brou. Trinxeu una ceba i la sofregiu fins que sigui ben rossa. Poseu en un recipient les patates, les ortigues, la ceba sofregida, la mantega i els rovells d’ou, i ho remeneu tot bé; passeu-ho pel passapuré, poseu-ho en una olla, afegiu-hi la llet i part de l’aigua que heu reservat, fins a aconseguir la consistència desitjada, i tireu-hi el formatge; rectifiqueu de sal, tireu una mica de pebre i feu-ho fins que vegeu que la crema queda feta.