Escudella Barrejada

escudella.jpg

Ingredients:
Un quart de gallina, 150g de cansalada, 200g de jarret de vedella, un os de bou, tres ossos de vedella, 3 ossos tendres d’espinada de porc, 200g de prim de corder tallat a daus, una cua de vedella, mitja col, un api, una ceba, dues carrotes, un porro, tres patates tallades a daus, 100g d’arròs, dos grans d’all, 50g de sagí, 100g de botifarra blanca, 100g de botifarra negra de ceba, sal.

Preparació:
Poseu una olla al foc amb aigua abundant. Quan bulli afegiu-hi la ceba tallada, l’api, les carrotes tallades a rodanxes, els cigrons, les mongetes, els ossos, les carns trossejades, el sagí, el corder trossejat, la gallina trossejada, la cua de vedella trossejada i el porc trossejat. Quan faci dues hores que bull, poseu-hi la sal, la col blanca tallada a trossets petits i les botifarres fetes a rodanxes gruixudes. Al cap de vint minuts, afegiu-hi les patates trencades a bocins, l’arròs i els fideus. Deixeu-ho al foc vint minuts més. Abans de servir-ho traieu l’api i els ossos més voluminosos; amb l’ajuda d’un ganivet petit, aneu traient la carn dels ossos, la feu a daus i la torneu a l’olla.

Abans de servir l’escudella, deixeu-la reposar cinc minuts.