Trinxat

trinxat2

Ingredients:
Una col grossa d’hivern. 1’3kg de patates, quatre talls de cansalada virada, dues arengades dessalades, quatre alls, oli, sal.

Preparació:
Poseu a bullir la col amb aigua i sal; a mig bullir hi afegiu les patates tallades a trossos; deixeu-ho coure bé. Quan les patates es comencin a desfer, escorreu la verdura, la poseu en una cassola i amb una escassadora la comenceu a trinxar. En una paella, feu rossejar els alls tallats a rodanxes i quan siguin daurats els reserveu. A la mateixa paella i amb el mateix oli feu fregir la cansalada a talls, un cop rossa la reserveu. Preneu l’oli de la paella i el tireu damunt de la verdura i continueu trinxant fins que quedi ben fina. En el moment de servir-ho ho feu amb la cansalada pel damunt i uns trossets d’arengada adobada. Cal que tingueu present que aquest trinxat sol ser millor si el deixeu reposar i refredar. Un cop fred, el poseu en una paella amb una mica d’oli i feu amb la patata i la col una mena de truita rodona, que heu de fer enrossir i presentareu a la taula amb els trossos de cansalada i arengada al damunt.

Anuncios